Meldal VGS > Fagtilbud > Transport og logistikk

Transport og logistikk

Foto: Joakim KleppeFor å komme inn på Transport og logistikk må du enten ha gått Vg1 Service og samferdsel (tilbudet finner du ved Orkdal vgs) eller Vg1 Teknikk og industriell produksjon (ved Meldal vgs).

Meldal videregående skole har Vg2 Transport og logistikk.

Utstyrsliste for skoleåret 2016-2017

VG2 Transport og logistikk

Informasjon om VG2-tilbudet Transport og logistikk

Meldal viddregående skole samarbeider med Orkdal vidaregåande skole om undervisning innen Service og samferdsel. VG1-tilbudet får elevene ved Orkdal vidaregåande skole. Det er også kryssløp mellom VG1 Teknikk og industriel produksjon (tilbud ved Meldal vgs) og VG2-tilbudet Transport og logistikk.

For å komme inn på Transport og logistikk må du altså enten ha gått Vg1 Service og samferdsel eller Vg1 Teknikk og industriell produksjon.

Etter fullført VG2 Transport og Logistikk kan du velge om du vil gå videre innen yrkessjåførfaget eller som logistikkoperatør. Etter 2 år som lærling kan eleven ta fagbrev i faget som man velger.

Foto: Joakim KleppeFor elever/lærlinger som velger yrkessjåførfaget inngår førerkortopplæring kl. C og CE eller for persontransport kl. D og DE i henhold til førerkortforskriftene for aktuelle førerkortklasser. Skolen bidrar også litt økonomisk til førerkort klasse B. I tillegg til førerkort, en rekke spesialopplæringer som ADR- og truckførerbevis.

Som logistikkoperatør kan du jobbe innen lager- og terminaldrift. Logistikkfaget gir i tillegg kompetansebevis som truckfører og farlig gods kompetanse. Skolen bidrar også litt økonomisk til førerkort klasse B. Her er det store muligheter til å avansere videre i bedriften. Det er også muligheter å studere Logistikk videre på Høgskoler.

Hvis eleven viser interesse og står på er det gode jobbmuligheter i bransjen. Linjen Transport og Logistikk ble oppstartet etter ønske fra bransjen i Orkdal, og skolen har et meget godt samarbeid med flere bedrifter i regionen.

Sist oppdatert: mandag 11. juli 2016